Uw PC langzaam?

Soms valt het u na enige maanden / jaren op: Uw pc wordt langzaam.

Dit kan verschillende redenen en mogelijk dus ook verschillen oplossingen hebben:

- Uw PC is gewoon langzamer vergeleken met bijvoorbeeld de PC die u op uw werk heeft staan. Dat hoeft op zich nog niet zo vreemd te zijn gezien deze pc's vaak snel vervangen worden en vaak ook niet zoveel software bevatten als uw thuis PC. Er hoeft nog niets aan de hand te zijn.

- Als u dan toch het idee heeft dat er iets niet klopt dan kunnen wij voorzien in een analyse van uw systeem. Vaak blijkt dat bepaalde software ervoor zorgt dat uw pc langzaam wordt. In overleg kunnen we deze software updaten, uitschakelen of zelfs verwijderen. Vaak komt het voor dat er vanuit het verleden nog software op de PC staat die toch niet meer gebruikt wordt maar op de achtergrond nog wel actief is.

- Het kan ook zijn dat het hardwarematig iets mis is met uw PC. Denkt u bijvoorbeeld aan de harde schijf die bijna aan het einde van zijn latijn is. Gezien dit het enige kritische bewegende onderdeel in uw pc is, is dit gelijk ook het meest falende onderdeel. Bij een tijdige diagnose kan de data nog veiliggesteld worden en overgezet naar een nieuwe harde schijf.